Bandleden

 

Kuuk Griep

Op zijn twaalfde bouwde Kuuk een een bas, zijnde een theekist met strak gespannen snaar, en speelde met alle platen van de Dutch Swing College Band mee met als zijn grote voorbeeld Bob van Oven. Ondertussen nam de interesse voor het slagwerk toe. Er werd eigenhandig een drumstelletje in elkaar getimmerd. Toen de schoolband reeds een bassist bleek te hebben, maar wel behoefte had aan een drummer, was de definitieve overstap naar "de ketels" gauw gemaakt.
Ongemerkt had de "Haagse" stijlopvatting zich reeds meester gemaakt van de wijze van drummen.
Modernere invloeden kwamen later van John Engels en van al die Amerikaanse wondermannen op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw tijdens de door Norman Granz, Lou van Rees en Paul Acket georganiseerde concerten in de jaren vijftig en later.
In The Dutch All Stars Jazz Band voelt Kuuk zich als een vis in het water en zijn jarenlange ervaring en muzikale opvatting komen ruimschoots tot uiting in zijn voortreffelijke manier van begeleiden.
Zijn veelgevraagde solo’s en gevarieerde begeleidingsopvatting getuigen van een juist gebruik van zijn drumstel in al zijn facetten. Chapeau!
En … na afloop van een tournee-optreden vergast onze “wijnkenner” Kuuk de overige leden van de band op een goed glas wijn, wat inmiddels traditie is geworden. Dat hij maar heel lang bandlid mag blijven is onze welgemeende wens !!

Kuuk speelde in de volgende orkesten:

                Van: augustus 1957 tot juni 1974 New Orleans Syncopators
  juni 1974 tot 1976 Swing Specials (kwintet)
  1975 tot 2014 Revival Jass Band
  2013 tot 2015 Jaap Dekker Boogie Woogie Set
  2015 tot heden The Dutch All Stars Jazz Band

 

 

 

 

 

Jacques Kingma

Tijdens zijn studie aan de TH Delft werd al gekozen voor de contrabas en speelde hij veel met diverse studentenorkesten.

Zijn bekendste orkest is zeker dat van Ted Easton geweest, in de jaren ‘72-’78.
In die tijd heeft hij met een keur van bekende Amerikaanse muzikanten LP's gemaakt.; in het totaal wel meer dan 50 stuks, met onder meer Bobby Hacket, Billy Butterfield, Peanuts Hucko, Jimmy McPartland, Buddy Tate, Bud Freeman, Ralph Sutton, Al Grey etc.
Tijdens die periode viel hij ook regelmatig in bij de Dutch Swing College Band voor Henk Bosch.

Verder speelt hij nog steeds in de Reunion Jazzband (oud DSC muzikanten) en heeft daarmee diverse CD's gemaakt.
Korte tijd speelde hij mee in Jazz At The Top, Jazz Explosions, JazzSteps en tenslotte al 20 jaar in de Spiegeltent Jazzband, van Jelle van der Zee.

Kijk ook eens op YouTube onder de naam "Jacques Kingma" , dan zie je ook nog het één en ander uit “zijn muzikale heden en verleden”.

Het spel van Jacques kenmerkt zich door zijn uitgebreide akkoordenkennis, zijn voortreffelijk solowerk en zijn strakke, stuwende baspartijen.

Voorts heeft Jacques het uitstekend naar zijn zin in de DAS Jazz Band, waarin hij regelmatig informeert : “Wanneer repeteren we?”

Jan Gombert

Al op 6 jarige leeftijd kreeg Jan Gombert pianoles.
Hij wilde, na het horen van King Oliver’s Jazz Band met Louis Armstrong , alleen nog maar jazz spelen. Dat werd toen niet onderwezen, dus dan zelf maar zonder bladmuziek op het gehoor spelen, zo redeneerde hij.

Op 17 jarige leeftijd is hij op piano begonnen bij de Paralising Papa’s .
Daarna volgde diverse orkesten waarin Jan heeft deelgenomen, o.a. de Dixie Disciples.Hij speelt cq speelde o.a. ook in het Metroplotan Roof Orchestra, de Basin Street jazz Band, New Dixie Dawn, en de Wonderful World Jazzband.
Enkele jaren geleden begon hij met zijn eigen orkest De Hot Jazz Company.
Verder is hij vaak ingevallen bij, de New Orleans Seven, Ted Easton’s Jazz Band, Down Town Jazzband, Revival jazzband, Joseph Lam Jazzband en de Stable Roof jazzband.

Hoogtepunten in zijn muzikale loopbaan zijn: een eerste prijs in het Bredajazzconcours en de tournee met Spiegle Wilcox, de trombonist in de Jean Goldkette Band van Bix Beiderbecke .
Zijn favorieten zijn o.a. Roy Williams, Louis Armstrong, Alex Welsh, Chris Barber, Fred Hunt en Pim Hoogervorst.

Ook speelt Jan naast banjo en gitaar in de DAS Jazz Band, op voortreffelijke wijze piano en trombone.
Zijn veelzijdige kennis van diverse jazzstijlen heeft Jan gevormd tot een allround jazzmusicus met een uitstekend strak en swingend banjo- en gitaarspel.
Een autodidact op ieder instrument met een voortreffelijke akkoordenkennis.

Samen met Jacques en Frits speelt Jan een belangrijke rol in de ritmesectie van de DAS Jazz Band, met ongekende vaste transparant swingende ritmepatronen, waarbij men de blazers op geheel professionele wijze weet te ondersteunen.

In The Dutch All Stars Jazz Band voelt Jan zich dan ook als een vis in het water en draagt hij op professionele wijze bij tot het swingend vermogen en muzikale presentatie van het orkest.

Eelco van Velzen

De platencollectie van zijn moeder vond de 12 jarige Eelco interessanter dan de hits op de radio. Hij leerde er luisteren naar de Amerikaanse jazzhelden uit de jaren '20 tot '40 en naar de Nederlandse top jazzbands van na de tweede wereldoorlog. Met name de platen van The Dutch Swing College band, The Down Town Jazzband en The Reunion Jazzband spraken hem aan. Swing met een transparante, vrije harmonische stijl en vooral heel veel ruimte voor improvisatie. Nu, ruim veertig jaar later, kunnen we vaststellen dat Eelco veelvuldig op podia wereldwijd heeft opgetreden met de eerder genoemde bands (van The Down Town Jazzband en The Reunion Jazzband maakte hij vele jaren deel uit), met tal van gelegenheidsformaties samengesteld uit de musici uit de Nederlandse top bands en met vele Amerikaanse musici uit de bebop, hardbop en 'Blakey' stijl, zoals Philip Harper en Branford Marsalis. Ook in die stijlen blinkt Eelco uit in het zoeken en vinden naar steeds nieuwe melodische lijnen in zijn solo's die opbouwen in spanning, swing en speelvreugde.

Hans Verheul

Hans heeft als hoofdinstrument de klarinet gekozen, geïnspireerd in de 50/60-er jaren door de populaire dixieland muziek, die toen veelvuldig op de radio en op ieder schoolfeest was te beluisteren. Na een klassieke opleiding op de muziekschool van het conservatorium in Utrecht heeft hij zich volledig op de geïmproviseerde muziek gericht.

Tijdens zijn studie in Delft heeft hij veel tijd aan zijn hobby kunnen besteden en zich kunnen ontwikkelen tot een allround muzikant die niet alleen de klarinet perfect beheerst, maar ook diverse saxofoons. Naast het beoefenen van serieuze jazzmuziek heeft hij zich ook bekwaamd in het entertainment repertoire en daarmee afgelopen 40 jaar vele dansfeesten mogen opluisteren.

Hans heeft in zijn muzikale carrière samen gespeeld met diverse grootheden in de oude stijl jazz, waaronder Bobby Hackett, Barrett Deems, Wild Bill Davison en Warren Vaché. Hij heeft als Ingenieur 4 jaar in Chicago gewoond en heeft daar in zijn vrije tijd gespeeld in Jazzclubs met de top van de Chicago jazz scene. In het verleden heeft hij als rietblazer in orkesten als de Dixie Dealers, de Dixi-o-naires en de Ted Easton Jazzband zijn sporen verdiend. Hij is een veel gevraagde gastspeler en is solist in Big Bands, waar hij op de klarinet een eer betuigt aan de King Of Swing: Benny Goodman. Ook was en is hij vaak te zien in jazz combinaties met musici van onder meer de Dutch Swing College Band, Harbour Jazzband, Reunion Jazz Band en New Orleans Syncopators.
Hans geniet internationale bekendheid en heeft gespeeld met Nederlandse en buitenlandse orkesten in diverse landen van België tot Japan.
Met zijn tenorsax heeft hij niet alleen zangers maar ook veel zangeressen begeleid waaronder, Rita Hovink, Beryl Bryden, Anneke Grőnloh, Joke Bruijs, Milly Scott, Lils Macintosh en Greetje Kauffeld.

Zijn klarinet- en saxofoonspel, dat hij tijdens zijn optredens presenteert, getuigt van een ongekende muzikale kwaliteit.
Als lid van de Dutch All Stars Jazz Band wordt hij dan ook zeer gewaardeerd. Zijn grootste bijdrage aan het orkest is om te zorgen dat de klank van zijn klarinet in solo’s en collectieven doet herinneren aan de vrolijke en bruisende jazz muziek van weleer, toen Kenny Ball, Chris Barber, Papa Bue en de Dutch Swing College tophits scoorden op de hitlijsten.

Frans van Wasbeek

Frans begon al op 11- jarige leeftijd op trompet.
In jazz geïnteresseerd via het wekelijks radio-optreden van de Dutch Swing College Band in de 50-er jaren en diverse jazzplaten.
Als trompettist een liefhebber van Louis Armstrong, Bobby Hacket, Teddy Buckner, Billy Butterfield, Miles Davies, Chet Baker, Rudy Braf, Clifford Brown, Randy Brecker, Eric Vloeimans en de toonaangevende jazz- musici, w.o.de legendarische Charly Parker.

Tijdens zijn studie in Rotterdam begonnen in de “Seaport Jazz Band ” en kort daarop in “The Mainstreet Paraders”.
Speelde sinds 1973 in o.a.de Paradise Jazzband, zijn eigen orkest de “Horse Shoe Six” en de Wooltown Jazzband.

Tijdens zijn verblijf in Zuid Afrika speelde hij in "the New Aces Jazzband" met regelmatige optredens in the Joh.burg Jazzclub in Jeppestreet en in diverse jazzclubs in heel Zuid Afrika.
Bij terugkomst in Nederland ,wederom in de Paradise Jazzband , de Lazy River Jazzband , daarna de Musis Jazzband , de Uralsky All Stars, Dr. Jazz Companie uit Lübeck, de Golden River City Jazzband uit Kortrijk, en in vele andere orkesten als invaller. In 2000 begon hij The Dutch All Stars Jazz Band, ontstaan door regelmatige buitenlandse concerttournees.

Met diverse orkesten LP- en CD- opnamen gemaakt.
In diverse orkesten begeleid/samengespeeld met o.a. Benny Waters, Byrel Bryden, Sheila Collier, Chris Barber, Roy Williams , Terry Brunt, Colin Bowden, Al Hirt , Louis Nelson (NO), Joe Murányi. USA., Gene “Mighty Flee” Connors , USA., en onze Hein van de Geyn , welke als conservatoriumstudent , in de band van Frans ,de ”Horse Shoe Six” , in de 70er-jaren begon.

Opgetreden op festivals en in jazzclubs in zowat alle landen van Europa en buiten Europa in Argentinië- Hotel Mar del Plata, Jazzclub Buenos Aires, Mexico, Guatemala, Costa Rica en South Africa.

Een leuke recensie tot slot :
Na een jamsession op 8 mei 1994 tijdens het jazzfestival in Salgotarjan - Hongarije, met Joe Murányi, vroegere klarinettist in Louis Armstrong’ s All Stars , schrijft Joe Murányi - USA , in een brief aan Frans het volgende:

"It was nice playing with you in Salgotarjan, Hungary".
"Great solo on "I can't give you anything but love" !“
"Watch the high notes" !
Signed : Joe Murányi